Translate

No-No-NO!

Short Gateway ~ The Grand Beach Resort Port Dickson



Assalamualaikum & Salam Rabu semua


Alhamdulillah selamat sampai rumah semalam. Cuti panjang balik kampung (Terengganu) sat jenguk nenda. Bahagia bila tengok wajah nenda suka riang. Hilang rindu nak makan nasi dagang ikan tongkol dengan laksam kuah masak Terengganu! Hilang rindu pada bayu laut china selatan. Gitu! Eh entry ni bukan nak update cerita pasal balik kampung. Tapi nak throwback cerita bulan Disember. Hihi.

Adik kesayangan ada kursus di The Grand Beach Resort Port Dickson masa cuti sekolah tahun lepas. Suami kesayangannya pulak tiada di Malaysia. Makanya habis satu keluarga dikerah datang bersama ke The Grand Beach Resort! Terus jadi short gateway gitu.

Sebelum ni dikenali dengan Selesa Beach Resort bersebelahan dengan Regency Tanjung Tuan. Kebetulan ramai orang bercuti hujung minggu juga. Boleh kata hotel PENUH. Check-in pulak, memang slow tahap kura-kura. Kura-kura pun tak slow macam tu. Terpaksa pulak berebut bilik. Yerla semua yang datang nak checkin awal kan. Akhirnya kul 2.30pm hampir jam 3pm baru dapat bilik. Bilik ok. LUAS. Mintak twin bed. Sebabnya yang nak tidur malam tu 5 orang dewasa 1 kanak-kanak. Suka hati je kan sumbat ramai-ramai dalam satu bilik! Yang agak rare, jadual waktu solat dan sejadah juga disediakan dalam bilik.

Budak kecik yang umur 4 tahun ni terus bergetar tapak kaki bila nampak kolam. Kat lobi tu jugak tukar baju renang muslimah bawak pelampung lari-lari masuk kolam. Tak menyempat nak tunggu petang. Bilik tak check-in lagi dah terjun kolam. Untungla budak-budak sekarang, umur 4 tahun dah mandi kolam. Azie kecik2 dulu 4 tahun mandi dalam kolah bilik air je ^____^

Kolam renang ada 2. Satu untuk dewasa. Satu untuk kanak-kanak. Aleesya terjun dalam kolam kanak-kanak. Rupanya cetek je. Paras pinggang dia je. 

The Grand Beach Resort ada tiga tingkat. Selain tangga, lift ada disediakan


Kolam mandi yang sangat meriah! 


Swimming suit muslimah gitu!


Eceh, eksyen la tu, boleh mandi kolam WALAUPUN tengah panas bendering!


Muka puas hati lah tu. "Kolam renang ni aku yang punya!!"


Ada private beach 


Curi-curi captured gambar kami! 


Boleh layan sunset dengan jelas dari private beach The Grand Beach Resort Port Dickson



Overall, hotel ni OK untuk bercuti bersama keluarga di hujung minggu!

Alamat/lokasi
The Grand Beach Resort Port Dickson
5th Mile, Jalan Pantai Teluk Kemang
Taman Orkid, Port Dickson, Negeri Sembilan



2 comments:

  1. wahhh seronoknya dapat cuti-cuti begini... tak taulah bila nak ada kesempatan dan rezeki ni...he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah,
      InshaAllah ada tu kesempatannya nanti. CNY dah tak lama lagiiiii!

      Delete