Translate

No-No-NO!

Krabi 2015: Day 2 Part 2 | Poda Island


Assalamualaikum


Masih lagi di hari kedua. Hari kedua ni trip kami ke 4 Islands.

Wecome to Poda Island uols!




Poda Island (Koh Poda)
"Poda Island is a small island no more than a kilometre in diameter, fringed by clear clean waters, a white sandy beach and coral reefs and is a top spot for day trips from the nearby Ao Nang, Phra Nang and the Railay Beaches. As Poda Island is one of Krabi’s main tourist attractions; it can get somewhat busy. Activities: Scuba Diving & Snorkeling, Swimming" - Krabi Info.com 


Kami lunch kat sini. Makanan dibawa turun dari boat dan berkelah la weols semua di tepi pantai Poda Island. Mereka beri jaminan makanan adalah halal. So melantak sakanla memasing. Lauk untuk Day2 ni memang sedap! Ada yang siap menambah! FYI, Connecting Krabi ni dia tak ambik passenger ramai. So kami amat selesa ketika dalam boat, tak perlu beratur lama untuk ambil makanan dan yang penting lauk tengahari banyak dan siap tambah!


Ahli jemaah Day 2 - Trip to 4 Islands

Subhanallah. Cantik! Rindu betul moment ni

B.est E.scape A.nyone C.an H.ave

Tengok laut dapat pahala. Allahu, tak puas tau duduk kat sini. Walaupun panas terik, tapi tetap nak berjemur kat sini. Begini indahnya dunia, bagaimana di syurga nanti?

Dah selesai makan, buang apa yang patut sebab ada toilet di pulau ni. Then siap-siap semua naik boat gerak ke Railay Phranang Cave. Kalau tengok di Krabi info namyanya Phra Nang Nok Cave or Princess Cave (Tham Phra Nang Nok)

"Railay Phranang Cave - home of rock climbing. Visit the beautiful cliff and cave let you enjoy photography or exploring of the many caves around the beach. "

Inilah pulau tercantik untuk hari kedua ni. Pasirnya, MasyaAllah halus teramat sangat

Kat sini banyak menghabiskan masa di bawah cave tu. Nampak tak? Sebab teduh dan takda orang. Hohoho.

Selfie dengan teman lelaki yang halal

Taktahu nak describe pasir kat pulau ini. Lain macam je rasa kat kaki ni. 


Tadaaa, inilah Railey Phranang Cave. Checked!

Kasi can pose gedik sikit

Syukurlah hari kedua pun berjalan dengan lancar, cuaca pun terik cerah tak hujan. Lautan masih tenang dan Allah yang penting tak puasnya! 

Sampai hotel, kiteorang mandi, solat dan makan untuk alas perut. Then keluar semula untuk bercanda di tepian pantai Aonang. Bila bercuti tiada istilah penat. Penat tu muncul bila dah balik rumah nanti. Hehe. 


Tu dia, geng geng pwincess sekert kembang crown besar atas kepala dah datang!
Nak bergambar dengan diorang boleh, tapi sila bayar ye

Beli susu pisang
Cari port baik
Feling feling romantik dengan cinta hati tengok matahari terbenam

Aonang, we was here!
Finally jumpa juge dengan Pancake Rotee Yaminlah
Sekali 2 teruih order

Taklaratlah nak jalan balik hotel 8km lebih dengan makanan penuh di tangan
Naik tuk tuk aje
Cepat, pantas dan murah!

Inilah dinner utk hari ke-2 di Krabi
Semua makanan ni dibeli di area-area Yaminla tadi
Gerai-gerai tepi jalan
Halal, murah dan kenyang!

Disebabkan tak puas pergi pulau esok kita ambik pakej Hong Island pulak. Tungguuuuuu....


Till then wassalam.

Travelogue Krabi

2 comments:

  1. hi sis... nak tanya.. kan sis kate semua pakej ni kene booking sehari sebelum kan.. maknanye sis cari sendiri pakej2 yang ada ataupun pihak hotel da memang uruskan? boleh beri penerangan sikit.. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azera,
      Morning! Wah awal pagi mencari info =)
      Paling lewat sehari sebelum. Dua2 pun boleh. Kami minta pihak hotel yang uruskan. Dgn syarat makanan yang disediakan halal.

      Delete