Translate

No-No-NO!

Cara Beli Barang Online Dari Web Go Shop Malaysia



Assalamualaikum


TERJEBAK!!! Ini semua gara-gara Bonda tersayang. Dan akhirnya beli juga barang dari Go Shop. 'Ada TV Boleh Beli' . Yang takda TV kat rumah memang selamat. AWAS: Go Shop ni 24/7 Online Home Shopping. Bahaya betul!

Ada 2 cara untuk beli barang dari Go Shop. Yang pertama telefon Talian Bebas Tol - 1-800 82 0088. Cara kedua melalui web. So ini adalah cara beli barang online dari web Go Shop Malaysia. Tanpa perlu call. Senang kita order online sahaja. Azie tak suka call. Suka klik-klik di hujung jari sahaja.

Cara-cara

1. Buka halaman Go Shop. Sebelum shopping haruslah daftar terlebih dahulu. 



2. Klik pada 'REGISTER'. Tick pada kotak (biru) seperti di bawah. Then isi semua butir diri dalam 'Account Information'. Klik 'Submit'.



3. Check emel akaun anda. Anda akan terima emel seperti di bawah. Kalau takde check folder SPAM. Klik link untuk aktifkan akaun Go Shop. 



4. Seterusnya anda akan terima lagi satu emel dari Go Shop. Pendaftaran anda berjaya! Baru boleh proceed untuk order.



4. Kembali semula ke laman utama dan Klik 'LOGIN' masukkan emel dan password. Pilih barang yang nak dibeli dengan klik 'Add to Cart'. 



5. Jika selesai shopping pilih 'CHECKOUT'



6. Untuk 'SHIPPING' pilih default adress kalau nak hantar pada alamat yang kita dah register sebelum ni. Kalau nak hantar pada sesiapa sebagai SURPRISE bolehla pilih 'New Adress'.



7. Azie pilih 'COD' - Cash on Delivery. Bayar masa barang sampai. Macam area rumah Azie, yang hantar barang Astro Go shop ni, GDEX. So Azie bayar RM199 pada orang GDEX lah. Tiada caj tambahan dikenakan. Hanya bayar harga barang sahaja. Biasa diorang akan call sebelum nak hantar barang. Ada jugak diorang ni main terjah. Make sure ada lah kat rumah. Kalau takda di rumah, mereka akan tinggal notis ala-ala poslaju.



So, apa yang dah beli setakat ni?


Catchmop Cleaner - RM179


DIY Tupper Cabinet - RM199





My Qalam Quran Pen Basic Package - RM199 

Semua di atas ni tolong beli dan hadiahkan untuk Bonda =) 
Kesimpulan: Jangan bagitahu mak-mak wujudnya Channel 118 (Astro Go Shop). 


5 comments:

  1. Dah lama dah Fida tak beli barang online..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..saya ada order telekung Dari go shop l,tpi knp lmbt sampai ye..dah nak masuk 2 minggu..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum..saya ada order telekung Dari go shop l,tpi knp lmbt sampai ye..dah nak masuk 2 minggu..

    ReplyDelete
  4. Bila tengok demo yang diorang buat woww bestnya. Tapi bila baca review ada yang tak berpuas hati dengan produk go shop terasa was-was pulak nak membelinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Kena pilih2 juga barang nak beli dari Go Shop ni. Bila sampai indah khabar dari rupa.

      Delete