Translate

No-No-NO!

Resepi Ayam Berempah Sedap & Sempoi


Assalamualaikum dan Selamat Berhujung minggu!


Harini bersiaran dari Dapur Azyyati Liah. Sebelum ni dah pernah share resepi ayam goreng berempah kan. Ingatkan itu dah paling senang. Rupanya ada lagi resepi paling sempoi. Resepi ini sebenarnya terlalu di wall FB. Terus carik bahan dan buat sebelum terlupa. Memang mudah, senang dan sedaap. Makan dengan nasi lemak atau nasi kukus buatan sendiri. Haa nak buat lauk tambah nasi kerabu pon boleh. Puas hati gittew. 



Resepi Ayam Berempah Sedap & Sempoi


Bahan-Bahan;

Ayam, serbuk kunyit, serbuk kari, cili kering (blend) / cili flakes, daun kari, kicap manis & garam

Cara-cara;

Gaul sebati, perap dan goreng deep fried!


That's all! Amat senang dan ringkas sangat nih.

Sesuai untuk student-student yang suka memasak, mak-mak yang busy bekerja tapi suka nak masak kat rumah, mak-mak yang banyak anak, wanita yang malas nak masak lauk renyah-renyah. Resepi ni memang tak perlu nak kecahkan dapur. Dahla sedap dan lazat. Azie memang setujulah yang resepi ini paling sempoi ah. Terima kasihla yang sudi kongsi resepi ni kat Facebook. 


Selamat mencuba =)

3 comments:

  1. Replies
    1. Kan! Sempoi je resepi dia. Nanti cubalah =)

      Delete
  2. Salam singgah sini dik...sedapnya ayam berempah ni...nak buat tu pun nampak macam senang jer...

    ReplyDelete