Translate

No-No-NO!

Shopping di Vendville - Malaysia's Exclusive Fashion Hub


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Kalau korang yang takda instagram mesti tertanya-tanya kan, apelah menatang VENDVILLE ni. Bunyi pun dah pelik semacam. Kalau uols tau MODVIER begitulah konsep VENDVILLE ni. Banyak brand online dikumpul di bawah satu bumbung. Jadi tak perlu nak butik hunting. Terus tuju ke sini dan seolah-olah semuanya ada!

Lokasi / Alamat
VENDVILLE, No 46-G, Jalan Pju 5/20D, The Strand, Kota Damansara
Waze: Kuwait Finance House Kota Damansara

Waktu Operasi
11am - 8pm (ISNIN TUTUP)
Payment Method
Tunai & Kad


Ada 50 all star brands on one exclusive shopping hub!

1- Ashh&Annas
2- Aidijuma
3- ZK lens
4- Sugarscarf
5- TudungPeople
6- MMBasic
7- PRECIOUS BY ROZITA CHE WAN
8- Tudung Abu Dhabi
9- FynnJamalRTW 
10- Mumu Scarves
11- Clothesology
12- REDAUDRA
13- Ammara Hijabi
14- Mermaid Luxe by Liyana Jasmay
15- Meylana by Memey Suhaiza
16- Sutrasilka
17- Zareeth Zehra
18- TiaraKL by Ameera Zaini
19- Naelofar Hijab
20- DaaraKL
21- Old Blossom Box
22- Neng Geulis
23- Sara by Qudyn
24- AmeliaShahazKL
25- ByFatinSuhana
26- PenMerahdotcom
27- Eisya Syakira
28- Nadzri Morshidi
29- LockaRTW
30- Qaira Hijab
31- Amyliana
32- Erls&Co
33- Matase Sutera
34- Neddy Blossom
35- byNarina
36- Bikaya
37- LulwaHijab
38- SHALS
39- LeeyanaRahman
40- Aisha Wong 
41- Furby and Sugar
42- FCC Malaysia
43- JelitaSARA
44- IANSHAMKL
45- CIPTA
46- Mustika Adiwarna
47- LalunaKL
48- Dewi Sofiea
48- Deqoya
50- El Jumana

Phewww! Berfeluh nak pilih baju. Rambang mata sangat nih!
Butik ni keluasan dia sangat melampau tau.
Rasa cozy sangat.
Kalau personalshopper memang suka sangat butik-butik camni.
Senang nak shoppingkan untuk orang lain. 



Fitting room pun selesa

Makcik ni jaga di kaunter. Baik hati sangat :')

Fynn Jamal & Juna in the house uols!

Butik memang luas. Mudah sangat korang nak pilih-pilih baju tanpa berlaga montot. Brand yang ada pun sikit punya banyak! Memudahkan kerja personalshopper. Cuma satu la kelemahannya, baju yang kita nak kadang-kadang out of stock. Kene tunggu owner butik restock. Jadi nak tak nak kene la pi cari butik tu jugak yang mana lebih banyak pilihannya. 

Lagi satu harga kat sini pun nampaknya macam tak sama dengan butik. Kat butik tengah diskaun. Kat sini takda diskaun pulak. Apa-apa pun korang kene follow Vendville yang sangat aktif di Instagram. Mereka selalu update barang apa yang restock, ada sale atau tidak. 

Tengoklah kami jumpa sapa kat sini. Fynn Jamal uols! Ya Allah, kulit dia flawless sangat tau. Tak lokek dengan senyuman dan humble je orangnya. Btw, Juna ekau buek apo tu? Juna ni alahai tak tengok camera pulak :')

Selamat terjah Vendville.


14 comments:

  1. waahh..best nya.. harap ada 1 pulak dekat seksyen 7 shah alam.. x rajin la nak ke area kl..uhukk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zeera,
      Seksyen 7 takda lagi kan. Maybe sebab dah banyak butik muslimah kat situ.

      Delete
  2. wooowwwww...menarik ni, nak kena pergi lawat ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah,
      Sila..sila..confirm rambang mata!!!

      Delete
  3. kenapa macam x de orang pun :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis JM,
      Hahaha, Azie pergi time office hour. Memang sikit je la orangnya.

      Delete
  4. berapa range harga tu eh Liah..kalau x de discount

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam-macam harga. Kalau Jubah semua seratus ke atas. Blouse & Palazo 50 ringgit ke atas

      Delete
  5. pernah gi modvier skali je.. tp adus tempat2 high class.. takut nak masuk.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT, tule harga kemain mahal. Kita pun takut! Tp yang ni ok. Banyak yang berpatutan.

      Delete
    2. Annas,

      Hehe, welcome abam kawasan!

      Delete
  6. Baju lelaki takda eh? macam irine nadia tu butik dia ada baju lelaki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akmal,

      Baju lelaki ada. Nanti tengok Ig vendville.

      Delete