Translate

No-No-NO!

#9 Bangkok 2014 : Terminal 21 Shopping Mall TERunik di Thailand


Assalamualaikum


Selamat petang! Ok hari ni terlebih rajin sampi post 2 entri di blog. Eh cerita Bangkok tak abis lagi la. So meh penglipur lara nak sambung. Hihik.



Cara nak pergi Terminal 21 Bangkok
Turun di BTS Asok Exit 1
Waktu operasi: Jam 10am


Ada apa di Terminal 21 Bangkok?
Terminal 21 mula dibuka pada Oktober 2011. Kenapa unik, kerana setiap floor mempunyai konsep dekorasi berbeza. Dekorasinya berbeza mengikut tema kota-kota yang terkenal di dunia. Termasuklah tandas lelaki dan perempuan. Masuk je dalam Terminal 21 terasa sudah sampai ke 9 kota terkenal di dunia tetapi di bawah satu bumbung! Yang mana satu pun Azie tak pernah sampai lagi. Selain tu, katanya ada escalator terpanjang di Asia Tenggara di sini.


Restoren terletak di Aras 5. Ada makanan halal di situ. Rujuk sini [ Makanan halal di Bangkok ].

LG Floor - Caribbean
G Floor - Rome
M Floor - Paris
1st Floor - Tokyo (Inspired by Harajuku Town)
2nd Floor - London (Inspired by Oxford Street of London)
3rd Floor - Istanbul Market Town
4th Floor - San Francisco City 
5th Floor - San Francisco Pier
6th Floor -  Hollywood 


Ayuh, dari London terus ke Hollywood....tapi naik escelator la!


Terminal 21 ni ada bahagian; shopping mall dan hotel


Nampak tak anak panah tu? Situlah Terminal 21


Reramai di Gate 4 ni nak ke Balai Pelepasan


Eh, tiba di Rome dah!

Ini tandas lelaki dan wanita di kota Rome. Mujur takda orang weh!

Eh dah sampai toilet kat Paris pulak!

Dah bosan jalan di Paris kite berangkat ke Tokyo. Dekat je. 5 minit sampai. Hihi

Inside Terminal 21

Masih di Tokyo

Zasss terus sampai London!

Fefeling London kerr tu 

Seksinya orang-orang di Istanbul :p

Istanbul mu tunggu aku datang!



Haih, senyap sunyi je Istanbul

Jambatan Golden Gate San Fransisco. Melintang kat tengah-tengah mall


Takpe, tak dapat tengok Golden Gate dengan mata hati, tengok dengan mata kasar pun dah ok


Last sekali kita ke Hollywood!!

Akhir kata memang seronok datang sini. Bukan seronok sahaja. Tapi beronok-ronok. Hihi. 


2 comments:

  1. suka yang area tokyo.
    yang ada 2 orang sumo lawan tu.
    sangat comel. hehehe..

    ReplyDelete
  2. Sis Mazuriah,
    Ada gamba kat situ.
    Tapi sekali tengok macam gambar lucah pulak.
    Tak jadi nak letak. Hihi

    ReplyDelete