Translate

No-No-NO!

High-Tea Taman Sari Hotel Istana



Assalamualaikum.


Cerita pasal makan lagi. Maaf ye. Haha. AL ni memang kuat makan, suka makan dan suka explore tempat-tempat makan menarik. Malaysia ni memang sungguh kaya dengan makanan. AL suka! Kali ni AL nak bawa uols pergi makan *secara visual lahhh* ke Restoren Taman Sari Brasserie di Hotel Istana. Kat sini AL buat pilihan untuk High-Tea (jam 12.30pm - 3.30pm). Anda juga boleh makan malam di sini. Buffet di sini RM110 per pax (kalau tak silap). 

Apa yang menarik di sini? Jemputlah menjamu mata :) Opsss size gambar memang besar, jadi ambil masa untuk loading.  Kalau loading semput2 tu, mohon bersabarlah yer. Peace!


Banyak sangat sampai tak tahu nak ambil yang mana. *pliss jangan tamak AL*


Ini yang available untuk 'grill'


Indian Cuisine


Banyak betul pilihan salad-salad. 


Pizza yang shedappp sangat!

Pasta-pasta!

















Jemput makan satay ye. Hihiii. Kuah kacang tu sangat tradisonal rasanya. A++!


Grill2 ni better pergi cari restoren ikan bakar. 


Syoknya pilih2 makanan *tapi pastikan jangan membzair*



Mee Bandung


Siapa suka pizzzaaaa! Tiga pizza, tiga rasa. Share separuh2 dengan suami. Hihi



Pinacota & Puding. Tiga2 sedappppp! Share dengan suami. Sharing is caring kan?



Raspberry Crumble & Creme Brulee heavenly delicious!


Oh kami datang ni ketika Father's Day. So ada Father's Day Celebration. Free Cake untuk semua! Yayyy...






Kalau buffet macam ni, ambil makanan ikut kemampuan kita pliss. Tak jauh dari meja AL ada sekumpulan pelajar makan beramai-ramai, *untungla pelajar zaman sekarang*   Bila dah ramai, masing-masing ambil makanan untuk ramai agaknya. Sudahnya bila mereka blah, Ya Allah banyaknya makanan mereka tak habis. Tuela bila dah mewah sangat, makanan ditinggal-tinggalkan begitu je.


Boleh kata makanan di Hotel Istana di sedap-sedap belaka. Suka!  


Hmm siapa tahu, makanan-makanan di hotel ni kalau tak habis pergi mana ya? 


Last but not least, kohkohkoh!


Tengah check tudung katanya!


P/S: Parking memang SANGAT mahal!

TIPS1: Pergi survey Groupon / MyDeal untuk harga buffet yang berpatutan! Then boleh fefeling makan macam anak orang hartawan. Hehe.

TIPS2: Balik dari High-Tea, AL terus makan 5 biji alfalfa Shaklee untuk detoks balik Maka segala zat2 yang tidak diserap dikeluarkan semula dengan jayanya. Oh & makan Omega Guard Shaklee 3biji untuk bakar semua lemak2 jahat. Terbaiklah dua-dua ni. Heksheks. Begitulah kalau orang yang suka makan tapi taknak berat naik. Hihi.


Wassalam.

No comments:

Post a Comment