Translate

No-No-NO!

Jibby & Co - Open house Raya - Day 3 Post-Operative ReLEx-SMILE


Assalamualaikum

Hai semua =)
Hari ni hari ke-3 Post Operative ReLEx-SMILE.
Terpaksa berlagak cool kehulu kehilir dengan spek hitam lambang gaya peribadi.
Kalau tidak nanti air mata keriangan berjurai-jurai jatuh di pipi.
Tak suka tapi bertabah jelakan.
Mata ni agak pedih dan tidak selesa disebabkan sinaran cahaya (matahari / lampu) yang terasa sibuk memanah-manah menusuk ke mata.
Oh btw nak bocor rahsia ni. Dah hari ke-3 tak cuci muka dengan facial foam dan keluar berjalan tanpa sebarang makeup juga bedak! Opss. Arahan doktor tau. Mujur ada shawl #duckscarves #thebloomingrose . Terus confident level naik lebih tinggi. Eh?

Hati suami pulak terus bunga-bunga bila nampak isteri pakai shawl bunga-bunga. 
Langsung berdating dan TERBELANJA makan di Jibby & Co. LOL.
Tak taula kali ke berapa pi makan sini. 
Kalau nak makan special inilah tempat we ols.
Sebab makanan di sini boleh kata majoriti sedap-sedap belaka & menepati citarasa anak tekak dan keselesaan perut we ols.
Kali ni suami order Soft Shell Crab dan Azie order Basil Pasta. 
Pasta dia sedaaap terangkat! 
Menu ni sangat sesuai untuk orang vege. Semua bahan berasaskan sayuran.

Memang saja nak tambah kg kan! Jadi kita makan lagi. 
Open house raya rumah aunty in laws di USJ. 
Masa ni semua tetamu dah pulang. 
Jadi tuan rumah yang maha peramah tu cakap buatla macam rumah sendiri. 
Makan memang bertambah. 
Menu Nasi Bukhari, Ayam masak resepi Yemen, ada lemang, ketupat, serunding daging & lontong.
Puding caramel dan air koktel sebagai pencuci mulut.
Celah mana sumbat tak tau. 
Yang Azie tau semua menu dapat rasa dan masuk dalam perut! LOL.
Terbaik & terima kasih tuan rumah. 
Tuan rumah pun kaki travel. 
Sempat dia cerita pengalaman berlasik di Cairo Mesir. 
Kos lasik di sana hanya RM1000! Yes u heard me. Only RM1000 okey. 
Murah ya amats. 10x ganda dengan kos lasik Azie. SOBS. 
Tuan rumah nak fly ke Jepun pulak hujung bulan ni. 
Happy holidays. Moga melimpah ruah rezeki tuan rumah.

Malam bukak balik kertas Lasik Medication Guide
Titik Vigamox
Titik Maxidex
Lepas solat titik Systane
Telan Carotomax Shaklee untuk kesihatan mata =)
Pakai eye mask
Pakai stokin

Good night & sweet dreams =)

No comments:

Post a Comment