Translate

No-No-NO!

Vitamin C TERbaik!


Assalamualaikum


"Saya nak cantik. Tapi cantik saya cara sakit!" No-no-no!

Azie tak rela nak muka kena cucuk sana sini walaupun cucuk Vitamin C. Tak rela jugak nak lakukan laser di wajah untuk hilangkan kedutan-kedutan terutama di kelopak mata.  Semua tu perlukan kos yang tinggi dan mahal! Tak payahla membazir dan susah-susah menderita. Ni ha makan aje Vitamin C Sustained Release (SR) ni. Antara Vitamin C terbaik di pasaran. Sebiji sebelum ni 50sen, sekarang ni pormosi BUY 6 FREE 1, customer dah boleh dapat sebiji dengan harga 30sen (lebih kurang). Dahla vitamin ni diperbuat daripada bahan semulajadi. Berapa lama Shaklee buat research untuk keluarkan Vitamin C SR ni. Lagi best, ada produk kecantikan borong Vitamin C SR shaklee ni dan proses semula campur dengan bahan-bahan sendiri dan keluarkan jenama sendiri. Siapa? TETTTTTT. Rahsia. Wallahu a'lam.



No-no-no. Takmo suntik-suntik ye

Ini tanda-tanda kekurangan Vitamin C

Kalau dah mula hacuum! haccumm u lala tu, terus ambil 2 biji sebelum seleseme makin melarat. Insya Allah membantu.

Meh kita belajar apa tujuan Bioflavonoid dalam Vitamin C. Korang pernah dengar tak perkataan ni?

Inilah sebabnya kenapa Azie suka vitamin C Shaklee ni

[SITUASI A]
Suami makan vitamin C rumusan biasa pukul 10 pagi. Pukul 10 - pukul 11 suami minum banyak air. Terus rasa nak kencing. Tengari ada meeting tergempar pulak. Tiba-tiba dapat arahan projek di Thailand nak kena go live esok jugak! Suami pun mula STRESS. Lepas meeting suami and team pergi minum kopi di Cofee Bean. 
Antara pukul 10 dan 11 vitamin C yang suami makan tadi hampir 100% vitamin C dilepaskan dalam tubuh. Tapi suami dah pergi buang air kecik pulak, banyak vitamin C suami makan tadi dah tersingkir melalui air kencing. Masa meeting suami dah la stress, minum kopi pulak. Tanpa sedar stress dan kafein telah musnahkan banyak vitamin C suami. Vitamin C yang suami makan tadi terbazir begitu saja.



[SITUASI B]
Azie pulak sebab nak gorjes makan vitamin C sustained release. Sentiasa minum plain water dengan banyak. Mulalah rasa nak terbuang air. Azie sibuk melayan whatsapp dari customer. Customer tanya macam-macam tapi last-last tak jadi beli. STRESS sangat, buat kopi Kapal Api, minum sambil tengok TV.
Vitamin C sustained release yang Azie makan tadi baru 50% terbebas. Kemungkinan terbazir masa Azie buang air tadi, musnah oleh stress dan kafein. TAPI perbezaan besar adalah, Azie masih ada 50% lagi vitamin yang yang belum dilepaskan.


INFO

*sustained release - teknologi sistem pelepasan mengikut masa. Maksudnya ia release setiap jam so badan akan dapat bekalan berterusan selama 5 jam bila ambil sebiji vitamin C.
*Bagi vitamin C rumusan biasa, vitamin akan dilepaskan dengan cepat dalam masa yang singkat.
*Vitamin C adalah vitamin yang sangat mudah larut air, mudah musnah akibat stress, kafein, MSG dan sebagainya.


Sebelum bertemu Shaklee Azie dah pernah try beberapa jenama vitamin C and for me Shaklee is the best! Alhamdulillah bertemu dengan jenama ni yang sebelum ni ku hanya pandang sebelah mata je :P


Jom compare;
1) Azie pilih Sustained Release Vita C Plus azie akan dapat hampir 500mg vitamin C sehari.
2) Azie pilih Sustained Release Vita C Plus Shaklee dengan harga RM 92.50 dan boleh guna sehingga 6 bulan. *jimat dan berbaloi kan!
3) Azie beli Sustained Release Vita C Plus bulan ini, azie dapat beli 6 percuma 1(jimat RM 92.50) atau twinpack dengan diskaun 5%.




INFO 2: Bila baca pasal bioflavonoids ni, cuma vitamin semulajadi je ada. Vitamin sintetik takde bioflavonoids ni. 


TIPS: Pakar kecantikan mengatakan ambil 3000mg Vitamin C untuk kecantikan. Nak tahu camna nak cantik kulit dengan Vitamin C SR ni? Kenela whatsapp/ telegram/ sms Azie ye.

0126356345 (SMS/Whatsapp/Telegram)
azyyatiliah@gmail.com
Pengedar Sah Shaklee Shah Alam Puncak Alam Puncak Perdana UITM Puncak Alam Subang Saujana Utama Senawang Seremban



2 comments:

  1. Vitamin C memang adalah salah satu sumber yang baik untuk kesihatan tubuh badan kan? Terima kasih di atas perkongsian ini...

    ReplyDelete