Translate

No-No-NO!

TIPS Turunkan Power rabun mata


Assalamualaikum

Anda rabun? Rabun jauh ke rabun dekat atau rabun cahaya? Ke Rabun ayam? Hihi.

Biasa apa korang buat kalau tahu rabun?
Check mata, buat spek, pakai contact lens kalau mampu buat LASIK. LASIK di UIA Kuantan RM3500 (tahun 2015 jadi RM5000). Lasik dengan Prof Muhaya RM6500. 


Petua orang tua-tua
WA betul atau tidak, berkesan atau tidak. Caranya ambil embun pagi pastu sapu di kelopak mata sambil selawat.  Selain itu, tok nenek ada cakap kalau selalu baca al-Quran, insyaAllah tiada masalah penglihatan. Ada juga yang mencadangkan minum air rebusan sawi dan makan baby carrot mentah-mentah buat kudapan sambil tengok TV. 


Petua oramg muda
Makan supplemen!


Cuba tengok TESTIMONI rabun yang dah berjaya turunkan power;




Ni Azie nak kongsi tips dan cara menurunkan power rabun.  MUDAH, PRAKTIKAL & BERKESAN. Pernah dengar CAROTOMAX Shaklee?


APA ITU CAROTOMAX?
CarotoMax adalah campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap. CarotoMax mengandungi 6 varieti karotena dan diekstrak daripada rangkaian sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidan seperti tomatorumpai laut, brokoli, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dan lain-lain. Ahli nutrisi mencadangkan pengambilan 5-9 hidangan sayur-sayuran dan buah-buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta-karotena dalam darah, seterusnya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit, dan mencegah kanser.





Tau dah...confirm korang tertanya-tanya tentang alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin kan! Meh nak explain.


1- Alpha Carotena: Untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan.

2- Beta Carotena : Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka. Mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.

3- Lycopena : Bersifat antioksidan, menghalang penuaan organ. Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun. Mengurangkan penyakit kelenjar prostat.

4- Astaxanthin: Pigmen di dalam alga & fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon.
Walau bagaimanapun, Shaklee menuai karetenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. Melindungi kerosakan oksidasi kolesterol LDL.

5- Zeaxanthin : Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya.
Mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endometrial dan serviks.




APA YANG ADA DALAM 1 KAPSUL CAROTOMAX?

Satu kapsul CarotoMax mengandungi rumpai laut, tomato non-GMO, biji anggur, pot marigold, epal, strawberi, minyak zsawit, fava d'fanta, brokoli, ubi kentang, cantaloupe dan lobak!


KHASIAT 1 TABLET CAROTOMAX!

Satu biji CarotoMax khasiatnya umpama makan;
 89 biji raspberi (alpha carotena)
102 hidangan pisang (carotene)
718 hidangan apricots (lycopene)
113g salmon (astaxanthin)
285 biji limau gedang (lutein dan zeaxanthin),
35 biji cherries dan;
589 carrots!


Wah! Banyak kan. Memang tak daya den nak makan buah banyak gini setiap hari. Oleh itu, orang-orang rabun jangan berlengah lagi. Jom makan supplemen. Turunkan sedikit demi sedikit power mata anda dari sekarang. BUKAN NAIK KAN SEDIKIT DEMI SEDIKIT. Hiks. Ingat! Nak rabun pun makan bertahun.. bukan sebulan terus rabun.. so nak pulih pun ambil masa la..


CADANGAN UNTUK KESAN YANG LEBIH CEPAT:

Boleh Add on;
SHAKLEE OMEGA GUARD - merupakan minyak ikan yang mengandungi asid lemak Omega-3 semulajadi seperti DHA, EPA, ALA dan banyak lagi yang penting untuk mengekalkan kesihatan. DHA dan EPA dipercayaimampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata. Kandungannya adalah 99% Omega-3. 

COLLAGEN POWDER SHAKLEE - kurang kolagen pada mata menyebabkan kanta mata kurang kenyal, payah nak fokus


TIPS PENJAGAAN MATA
Bila dah ambil supplemen jangan lupa jaga mata sebaiknya. Elakkan membaca, tengok laptop, tengok handphone dalam tempat gelap atau tak cukup cahaya lampu. Kesian kat mata bekerja keras nak fokus. Sekali sekala luangkan beberapa minit tengok pokok-pokok hijau yang saujana mata memandang. Gittew. 


Jangan lupa juga periksa mata secara berkala. Lakukan pemeriksaan secara berkala setiap tahun. Mata adalah aset dan amanah Allah yang sangat berharga. Jaga kesihatan mata dengan baik. Jangan tunggu sesuatu terjadi baru nak menyesal.


Sayangi mata kita!



Azyyati Liah
0126356345 (SMS/Whatsapp/Telegram)
azyyatiliah@gmail.com
Pengedar Sah Shaklee Shah Alam Puncak Alam Puncak Perdana UITM Puncak Alam Subang Saujana Utama Senawang Seremban


2 comments: