Translate

No-No-NO!

Keajaiban Bawang Putih


Assalamualaikum


Nak tanya siapa dah pergi Korea? Betul ke kulit orang korea tulus mulus ni? Kalau panjang umur, murah rezeki sihat tubuh badan, Azie nak pergi tahun depan. Tiket dah beli. Perancangan sedang diatur. Wish me luck! Orang Korea memang suka bawang putih kan? Katanya sebab bawang putihlah kulit mereka cantik! Sebab bawang putihla antibodi mereka kuat, maintain kurus langsing dan walaupun sejuk tapi takda masalah selesema acum acum ni. Bila azie google tentang garlic ni, banyak sangat website yang tekankan kepentingan bawang putih dalam bidang kesihatan dan kecantikan!

Jom baca keajaiban bawang putih ni


Lupakan epal, makan garlic je sekarang
MasyaAllah banyak betul khasiat bawang putih


Dalam buku ini pun ada disebut kegunaan garlic untuk pesakit darah tinggi





















Ada sesetengah tak mampu nak makan bawang putih walaupun dalam masakan apatah lagi nak buat kunyah macam epal. Jadi pilihan yang sesuai adalah ambil tablet.



Garlic Complex keluaran Shaklee adalah sangat istimewa.... 

kerana Garlic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis PREMIUM yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan 100% BEBAS daripada penggunaan racun perosak. 


Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100% (TIDAK SEMUA GARLIC yang dijual dipasaran mempunyai Allicin aktif. 


Apa itu Allicin?

Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai ANTIBAKTERIA dan ANTI KULAT, dan mempunyai SIFAT PENYEMBUH. Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan. 


Kegunaan Allicin Bawang Putih Untuk Kesihatan Manusia 


Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak 
Menormalkan keseimbangan lipoprotein 
Menurunkan tekanan darah 
Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang 
Berfungsi sebagai anti-oksidan 
Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi 
Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air 
Bantu rawat asthma
Baru rawat kulit jerawat dan bernanah


5 Sebab Garlic Complex keluaran Shaklee selalu jadi pilihan wanita cantik

1. Pengekalan 100% Allicin aktif 
2. Dwi teknologi dilakukan untuk mengawal bau garlic 
3. Perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu Rosemary dan Spearmint. 
4. Mengandungi pelbagai jenis vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif Garlic dan meningkatkan keberkesanan Garlic dalam tubuh. Kebiasaan vitamin E yang digunakan dalam dunia perubatan adalah γ-tocopherol. 
5. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan 2 ulas bawang putih segar.


INFO: Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk huk huk, selsema acum acum dan membantu melancarkan peredaran darah yang baik.


TIPS: Sekiranya uols dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan uols rasa khuathir bimbang akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, ikhtiarlah dengan ambil supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan 100% antibiotik semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dan bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.





Klik imej di atas untuk pembelian secara ONLINE

Azyyati Liah
0126356345 (SMS/Whatsapp/Telegram)
azyyatiliah@gmail.com
Pengedar Sah Shaklee Shah Alam Puncak Alam Puncak Perdana UITM Puncak Alam Subang Saujana Utama Senawang Seremban

2 comments:

  1. Memang banyak manfaat bawang putih ni ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah,
      Betul tu. Kita tak sedar rupanya bawang putih ni banyak khasiat. Lepas ni tumbuk banyak2 bawang putih letak dalam nasi goreng, letak dalam sup :)

      Delete