Translate

No-No-NO!

I am 3-series


Assalamualaikum

Tajuk tak boleh blah kan? 

Situasi 1
Cari pakaian untuk topup wardrobe

SA    : Adik, yang ni cantik dik, akak tengok sesuai dengan adik!
Saya : Hmmm...she call me adik?  *dalam hatiku, nampak macam dia lagi muda....
           Boleh saya tanya awak umur berapa? 
SA    : 24 tahun dah, anak sudah 2 orang.
Saya : Hehehe. *betul jangkaanku* 
           Adik, akak 3series dah. 3* tahun  *sambil senyum-senyum kambing*
SA    : La yeke? Apesal akak nampak sangat muda. *senyum sipu-sipu*
SA - sales assistant

Notakaki: Ketika itu terfikir, mungkin pemakaian menampakkan kita ni muda dari usia sebenar!


Situasi 2
Teman bonda pergi SPA buat facial. Join sekaki buat facial. Susah betul nak dapat beautician yang senyap-sunyi. Pasti ada je topik yang diajak bersembang. Tak dapatlah nak fefeling facial dengan aman. 


Beautician : Kulit you ni kering sikit. 

                 You boleh try produk kita XXXX. 
                 Nanti kulit akan jadi moist.
Saya        : Yeke. I kadang-kadang tak cuci muka pun. Malas. 
                 Scrub dengan mask lagilah tak buat.
Bautician  : Eh you tak elok macam tu. Kulit muka kena jaga tau. 
                 Nanti dah umur 30 wrinkles ada sana sini.
Saya        : He.he.he. I dah 30 lebih lah.
Beautician: Haaaa...? Seriously? Kulit you tak macam 30-an pun. 
                 I ingat you baru habis sekolah daaaa.... Eh you pakai produk apa?
Saya        : Produk xxxx. I makan suplemen. Shaklee. 
                 Eh you bagus tau suplemen tu. 
                 Chinese pun ramai yang ambil especially VIVIX. Bla..bla..bla.. *pastu terus-menerus sharing kebaikan produk Shaklee. Muahahahah*


Situasi 3
Jumpa saudara mara yang sudah lama tidak jumpa. Kebetulan kami adik-adik ada di situ.

Saudara : Mana satu kak long?
Saya      : Yang itu kak long *sambil tunjuk ke arah adik bongsu* 
Saudara : Dah besar dah! Anak dah berapa orang? Bla..bla..bla..
Adik bongsu : *crying*
Saya      : He.he.he.


Begitu sekali penangan Shaklee? 


September ni, genap setahun dah ambil suplemen Shaklee. Boleh nampak kesan banyak impovement yang baik-baik ke atas diri ini, suami and family. Selama setahun ni Azie dah makan ESP, GLA, Collagen Powder Shaklee, Vitamin C Sustained Release, B-Complex, Alfalfa, Omega Guard & Mealshake. Makan semua ini bukan dalam waktu yang sama or serentak. Makan ikut keperluan. Ikut step by step. Bila makan sendiri, baru kita nampak apa perubahan atau kesan yang ketara pada diri sendiri. Dari situ barulah boleh berkongsi dengan orang lain. Orang lain yang nampak pun akan bertanya. Jadi, bermulalah episod sambil makan Shaklee, sambil berniaga. Gitu.

Lepas ni, mahu makan Vitamin E dan VIVIX. Mahu tengok jadi apa pula -D

Alhamdulillah, memang tepat tagline shaklee SELAMAT, BERKESAN, SEMULAJADI. Terima kasihlah dipertemukan dengan Shaklee. I jumpa di mukabuku u'olls.





Azyyati Liah
0126356345
azyyati@gmail.com
Pengedar Sah Shaklee Shah Alam Puncak Alam UITM Puncak Alam Subang Saujana Utama Senawang Seremban

8 comments:

  1. mesti azyyati memang nampak muda kan..hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-samalah kita nampak muda dan sihat bila makan Shaklee ni. In Sya Allah.

      Delete
  2. Memang Azyyati nampak lebih muda! Saya ingat 20-an :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tibe-tibe menyesal pulak buat entry nih! Demmm.. :p

      Delete
  3. Saya pon makan shaklee. Sebab tu nampak muda dari usia..hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuela, rata-rata yang ambil suplemen kelihatan muda dari usia. Anti-aging gitu. Hehe...wajah tidak mencerminkan usia!

      Delete
  4. 30 series? Biar betul! Ingatkan masih student u yg belum habis belajar. Nsmpaknya mmg hebat penangan shaklee. Sis jm pun mkn shaklee tp xlah nampak asek muda pun :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul JM kerana ia benar belaka. Hihi. Sis JM tu makan konsisten tak tuuuu....

      Delete