Translate

No-No-NO!

HORMON TAK STABIL,PMS, JERAWAT TIADA LAGI DENGAN GLA SHAKLEE


Assalamualaikum

Awak semua ada masalah macam tajuk di atas tu? Hormon tidak stabil, senggugut, PMS dan jerawat?


.
.
Macam mana nak cure?
.
.
.

Jawapannya: MAKAN GLA
.
.


GLA-gamma-linolenic acid  COMPLEX SHAKLEE ini khusus untuk mereka yang kerap mengalami masalah senggugut / period pain, sindrom PMS seperti jerawat, sakit kepala, sakit pinggang dan lain-lain.
Bagaimana?
GLA menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan. Asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepalam mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid.





Anda ada cyst atau fibroid? Boleh jadikan pengambilan GLA Complex sebagai salah satu daripada ikhtiar untuk mengecutkan cyst atau fibroid. Benar ke GLA boleh kecutkan cyst? 
Bagaimana?
Cyst biasa dikaitkan dengan ketidakstabilan hormon dalam badan. GLA Complex ini boleh membantu mengawal ketidakseimbang tersebut.



TESTIMONI






Yang mahu cuba hamil pun sesuai consume GLA Complex nih kerana ia meningkatkan kesuburan juga, selain membantu MENSTABILKAN KITAR HAID. Yang period selalu tak tetap atau dah lama tak datang pun boleh consume insyaAllah lepas nih period anda keluar dan kemudian cycle pun tetap. 
Bagaimana?
GLA membantu menghasilkan cairan serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih. Cairan ini membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falapio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Cecair ini juga membantu sperna untuk terus hidup dalam tiub falapio sehingga 5 hari.




Cik Puan telah berusia lebih 40 tahun? Elok juga consume sebab GLA Complex nih mengurangkan sindrom untuk menopouse.
Bagaimana?
GLA Complex mengawal selia hormon estrogen dan testosteron. Semasa menopos, hormon estrogen turun secara mendadak. Pengambilan GLA complex membantu dalam penghasilan semula hormon estrogen. Bila ada hormon estrogen ia membantu pemulihan mood swing yang biasa berlaku dikalangan wanita menopos. Selain itu, GLA membantu memperbaiki inflamasi kulit seperti kulit kering, eczema, kegatalan, dan mengurangkan rasa sakit seperti bengkak sendi. Turut memperbaiki keadaan semasa seperti rasa panas (hot flushes), insomnia, ketidakhadaman dan depresi.




Pernah anda perasan menjelang haid kulit sering muncul jerawat? Ini disebabkan hormon pada tubuh tidak seimbang.
Bagaimana?
GLA membentuk prostaglandin yang menstabilkan hormon lelaki dan wanita, anti inflamasi dan boleh merawat kulit muka dari dalam. Kandungan minyak borage di dalam GLA boleh memlembapkan muka dan jerawat terutama yang ada jerawat batu serta yang ada masalah kulit muka kering dan kasar.  Hormon seimbang, kulit akan sihat.





Kebaikan GLA COMPLEX 

- Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
- Meningkatkan kesuburan.
- Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
- Membantu dalam menangani menopause.
- Menguatkan kuku & rambut.
- Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
- Membantu menangani ekzema.
- Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
- Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
- Menguatkn immuniti badan.
- Mempelahankn process penuaan.
- Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
- Mengawal kencing manis.
- Mengawal kolesterol.
- Bagus untuk saraf.


GLA ini biasa dipanggail EPO Shaklee.

APA BEZA GLA DENGAN EPO YANG LAIN? 
EPO kaya dengan GLA. Borage juga kaya dgn GLA. Kebanyakkan GLA yang sedia ada di pasaran dihasilkan daripada EPO. tetapi RAMAI YANG TAK TAHU kepekatan GLA berbeza dalam kedua-duanya.BORAGE mengandungi GLA dua kali ganda yang lebih tinggi dari EPO. Dari segi bioavailabiliti (kadar penyerapan) BORAGE juga adalah 3 kali lebih berkesan daripada EPO.


Menarik kan GLA ni? Gegurl memang sesuai sangat amalkan GLA ni. Sebotol ada 60 kapsul. Harga RM91.25. Nak order GLA dan mahu harga lebih murah? Emel atau text Azie ye.


NAK TAHU TAK
Pada tempoh haid normal, wanita kehilangan antara 10 hingga 80 mililiter darah sehari.
Azie sendiri pernah makan GLA ni. Dah habis sebotol. Rasa nak menangis bila senggugut dah tak sakit lagi.


Terima kasih kerana sudi baca sampai habis.


Azyyati Liah
0126356345
azyyati@gmail.com
Pengedar Sah Shaklee Shah Alam Puncak Alam UITM Puncak Alam Subang Saujana Utama Senawang Seremban

2 comments:

  1. Assalamualaikum Azyyati! Datang singgah sini dari #KBBA.. Sorry lambat terjah.. Hehe..
    Saya pun makan GLA & suplemen2 shaklee yg lain.. ^^,
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete