Translate

No-No-NO!

Resipi ESP Saya


Assalamulaikum.

Bulan ni, bulan promosi ESP Shaklee. Bagi pengguna yang dah biasa mereka sudah pasti tahu apa itu ESP. ESP ni adalah soy protein powder. Jadi dalam bentuk powder dan perlu dibancuh. Kalau anda nak tahu, ESP SHAKLEE ni adalah Hot Selling & High On Demand dalam banyak-banyak produk Shaklee.





1 canister ESP
Inilah ESP yang femes tu
Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Menjadi Hot Produk Shaklee?

1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
5) ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.

9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit


Sebelum tu nak jawab soalan yang paling kerap ditanya, ESP ni boleh diminum oleh semua golongan tau. Ibu mengandung disarankan ambil ESP ni untuk kuatkan rahim. Ada pula bagi testimoni yang kata bayinya putih kerana dia amalkan ESP. Itu Wallahu a'lam.

Ibu menyusu digalakkan mengambil ESP kerana ia membantu memperbanyakkan lagi penghasilan susu ibu.

Tapi, jangan silap. ESP bukan untuk ibu mengandung dengan ibu menyusu sahaja ye. Kanak-kanak, ibubapa, makcik pakcik dan para suami pun boleh minum ye. Yang belum kahwin pun boleh. So beli 1 canister ni, boleh share satu keluarga.


HASILNYA: Kulit makin licinlah, kulit makin lembut, parut jerawat makin pudar, rambut dah kurang gugur, susu makin banyak, strecth mark makin kurang, tenaga makin bertambah, tidak cepat lapar, suami makin sayang dan macam-macam lagi!

ESP ni saya sendiri memang amalkan setiap hari. Minum untuk breakfast. Bagi yang tak sempat breakfast sebab kalut nak ke pejabat / lambat nak bekejar ke kuliah / yang kerap alami gastrik / ada masalah kencing manis memang sesuai minum ESP ni sebagai alas perut pagi2. In Sya Allah kenyang.



Ini resepi ESP feveret saya;

ESP + Nestle Bliss

ESP + Buah strawberry + ice cubes, then blend! Ohh sedap ok.


MEH NAK KONGSI LAIN-LAIN RESEPI ESP UNTUK ANDA CUBA ^^



1) 1 sudu bancuhan ESP + Air Suam

2) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung)
Dah penah try. Sedap sungguh!

3) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk + kurma 
(kemudian blend). Penah try jugak. Ya Allah kenyang nih!

4) 1 sudu bancuhan ESP + Milo 
Ini memang daily buat sebab paling senang. Sila minum sejuk2.

5) 1 sudu bancuhan ESP + Twister Oren
Ini pun dah cuba. Shake2 then minum. Tesco tengah promo twister 2botol RM7. So now minum dengan twister. Lazat uolsss! Trust me :)

6) 1 sudu bancuhan ESP + Ribena 

7) 1 sudu bancuhan ESP + Nesvita 3 in 1 

8) 1 sudu bancuhan ESP + Susu Anmum 

9) 1 sudu bancuhan ESP + campuran buah-buahan dan blend 
(boleh pilih buah kegemaran anda)

10) 1 sudu bancuhan ESP + Horlicks 

12) 1 sudu bancuhan ESP + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake


Cadangan Sukatan dan Waktu Minum ESP
Sukatan : 1 sudu besar ESP + Air Kegemaran Anda (dicadangkan 2x sehari ye). Jadi 1 canister boleh bertahan untuk sebulan setengah ke 2 bulan.


TIPS PENGAMBILAN ESP
  • Jangan bancuh dengan air panas, air kafein atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan nutrisi
  • Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal 
  • Gunakan tumbler atau shaker atau botol tupperware untuk menggoncang/SHAKE bancuhan ESP untuk lebih mudah larut. Kalau guna sudu sahaja, pun boleh tapi nanti mungkin ada yang berketul-ketul 
  • Individu yang ada masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein adalah tidak digalakkan ye.




Bagi yang dah order, terima kasih daun keladi. Bagi yang mahu cuba, saya akan berikan harga kasih sayang buat anda kerana bulan ini bulan promo ESP:) Cara makan ESP yang betul atau vitamin2 lagi akan saya beri kepada anda. 


Klik ikon di atas untuk pembelian secara ONLINE

Hubungi Saya

Shaklee Independent Distributor
ID: 927646
Mrs Azyy Si Ejen Shaklee
Whatsapp/SMS/Wechat : 012-6356345
Emel : myhealthyland@gmail.com
Official Instagram : instagram.com/shakleeland
FB Page : facebook.com/myhealthyland


**Pengedar Sah Shaklee Shah Alam Puncak Alam UITM Puncak Alam Subang Saujana Utama Senawang Seremban


* Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat jangan lupa click "google +1" :-)



No comments:

Post a Comment