Translate

No-No-NO!

Kenapa ESP selalu SOLD OUT

Assalamualaikum.



Jom sambung balik. Nak share pasal ESP Shaklee ye. ESP ini kini dah glamer di seantero Malaya rasanya. Percayakan? Lihat sahaja bersepah-sepah iklan di FB mengenai Shaklee ataupun promosi2 produk-produk Shaklee ni. Bukan tu aje, di medium sosial seperti Instagram pun banyak dah kedai2 online Shaklee. Tepuk dada tanya purse dan tanya hati, kedai mana nak beli ni...Hihi.

Anda pasti tahu kan ESP berasaskan protein kacang soya yang khasiatnya 2 kali ganda lebih dari daging, 12 kali lebih dari susu dan 4 kali ganda lebih dari telur. Ia juga rendah kolestrol, rendah lemak dan mudah diserap oleh tubuh manusia.





INFO PENTING:  
1. Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. 
2. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah. 
3. Booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.


RAMUAN ESP: 
1. Satu tin ESP (1kg) dihasilkan dari 30 kilogram kacang soya. 
2. Mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.



Aleesya ketika ini berusia 7 bulan. Bonda Aleesya mengambil ESP sebagai milk booster. Aleesya diberi penyusuan secara eksklusif. Alhamdulillah kini dah berusia 1 tahun 3bulan masih lagi diberi penyusuan ekslusif. Bertuah kamu Aleesya :)


Memetik kata-kata Dr.Mohamed Nasr, Director of the Medical Care & Diagnostic Center of Lake Villa di Illinois,
"You can feel so very good about Shaklee's soy protein & how we can help so many people who are looking for ways to improve their health"


Menurut Dr.Nasr inilah antara khasiat ESP untuk kesihatan;


1. ESP meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut

2. ESP mengurangkan paras kolestrol dalam darah sebanyak 23%

3. 60 kajian menunjukkan protein kacang soya meningkatkan ketumpatan tulang

4. 2 kajian menunjukkan mengamalkan ESP dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL(kolestrol buruk) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung

5. 4 kajian menunjukkan ESP menghalang LDL dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung

6. ESP menghalang pembentukan batu karang yang biasa dialami oleh lelaki

7. ESP membantu mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein haiwan boleh rosakkan buah pinggang tetapi protein dari soya melindungi buah pinggang

8. ESP mengawal 'mood swing' pada wanita ketika PMS dan wanita menopause

9. ESP terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam lamanya

10. ESP jika diamalkan bersama Carotomax Shaklee dan Ostematrix membantu mengurangkan pembiakan sel kanser sebanyak 10x ganda

11. Lysine dalam ESP jika diamalkan dengan Vitamin C mengurangkan risiko kanser kanser usus sebanyak 90%

12. ESP jika diamalkan dengan flavanoids mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 10x ganda

Sumber: Lifefit


Inilah amalan harian saya. Siapa kata saya tak jaga makan. Jaga tau. Pagi2 saya memang ambil ESP dengan resepinya dipelbagaikan. Ini salah satunya, potong mangga, campur ESP, air sejuk dan diblend sekali. Letak dalam peti sejuk. Bila cukup sejuk baru minum. Nyaman & segar tau.

Siapa yang sesuai amalkan ESP

1. Ibu yang sedang hamil

2. Ibu yang sedang berpantang


3. Ibu yang sedang menyusukan anak: membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (demand) susu di sampingan pengambilan air yang mencukupi dan proses pam yang konsisten

4. Ibu-ibu yang sibuk, bantu berikan tenaga untuk kekal cergas dan bertenaga

5. Orang yang ingin mengurangkan berat badan. Boleh ambil sebagai breakfast dengan cadangan resepi yang diberi boleh membuatkan kita kenyang dengan lebih lama.

6. Orang yang sentiasa inginkan kulit yang cantik. ESP boleh dijadikan mask

7. Orang yang baru lepas menjalani pembedahan

8. Orang yang inginkan kesihatan optimum

9. Orang yang ada masalah kesuburan

10. Sesiapa sahaja yang menginginkan taraf kesihatan yang lebih baik

11. Lelaki

12. Wanita

13. Warga emas

14. Pesakit diabetis

15. Pesakit gastrik


Nak tahu tak. Ramai yang ambil ESP dalam usaha turunkan berat.  InShaAllah tips untuk kurus dan cara pemakanan yang dicadangkan akan saya kongsi dengan anda dalam next entry.



Yang mahu kurus, bersenam itu PERLU. Lemak takkan terbang hilang jika tiada usaha seperti bersenam. 

Ini nak kongsi tips amalan pemakanan yang dikongsi oleh majalah untuk elakkan perut buncit.  Boleh gunakan ESP untuk amalan pemakanan yang ke-4. Cubalah :)






Hubungi saya untuk dapatkan harga KASIH SAYANG tau. Konsultasi PERCUMA pada bila-bila masa




Klik ikon di atas untuk pembelian secara ONLINE



Pn Azyyati Liah (Azie)
Harga dijamin puas hati
azyyatiliah@gmail.com
012-6356345
**Pengedar Sah Shaklee Shah Alam Puncak Alam UITM Puncak Alam Subang Saujana Utama Senawang Seremban


* Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat jangan lupa click "google +1" :-)

No comments:

Post a Comment